Zo doen wij dat

DE KRANT VAN GISTEREN, WORDT DE KRANT VAN MORGEN

Dit hoor je ons vaak zeggen. En terecht. Want dit is letterlijk het geval.
We werken zes dagen per week in een tweeploegendienst om al het bij ons ingeleverde oud-papier en karton te kunnen verwerken en onze klanten te kunnen bedienen.
Dat verwerken gebeurt op een zo duurzaam mogelijke manier.

HOE WE DAT DOEN?

Het sorteren gaat vol automatisch en daardoor snel. Onze hallen zijn voorzien van innovatieve machines die zeer nauwkeurig werken. Dit levert allemaal tijdwinst op. En tijd is? Juist geld.
We kijken verder dan onze neus lang is als het gaat om de voertuigen die we gebruiken. Zo zijn al onze heftrucks elektrisch en gaat er geen vrachtwagen leeg het terrein af voordat we hebben gekeken naar een mogelijkheid om deze gevuld weg te laten rijden.
Bijna elke vrachtwagen die bij ons oud-papier komt inleveren, gaat namelijk gevuld met door ons gesorteerd materiaal, op pad naar onze klanten. Het is een gepuzzel om dat voor elkaar te krijgen, maar in 90% van de gevallen lukt het ons.
Het inzamelen, verwerken en hergebruiken van oud-papier en karton op zichzelf draagt al een grote steen bij aan een duurzame, circulaire economie en onze werkwijze doet daar nog een schepje bovenop. Daar zijn we trots op.

‘De krant van gisteren, wordt de krant van morgen’